Event description

În 29 Noiembrie, Maramureș Business Club organizează în parteneriat cu Banca Mondială o dezbatere despre starea actuală și perspectivele de dezvoltare ale orașului Baia Mare. 

Intrarea se face pe bază de invitație. Obține o invitație aici: https://goo.gl/forms/HV1pmBLJpGCMsv763

Dezbaterea va începe cu prezentarea concluziilor studiului realizat de Banca Mondială în colaborare cu Comisia Europeană despre potențialul orașelor din România, și cu precădere despre Baia Mare.

Reprezentantii Băncii Mondiale care vor fi prezenți la Baia Mare sunt: Marcel Ionescu-Heroiu (Expert Senior Dezvoltare Urbană) și Marius Cristea (Expert Senior Dezvoltare Urbană).

La dezbatere vor participa reprezentanți ai mediului de business local și reprezentanți ai ONG-urilor active în comunitatea băimăreana.

Evenimentul se va desfășura la Hotel Mara, sala Onyx.

Program:
17:30 – 18:00 – Inregistrarea participantilor
18:00 – 18:10 – Mesaj introductiv, Ciprian Borsan, Președinte Maramureș Business Club
18:10 – 19:00 – Prezentarea concluziilor studiului despre Baia Mare
19:00 – 21:00 – Dezbatere moderată despre starea actuală și potențialul de dezvoltare al orașului Baia Mare

Studiul „Orașe-Magnet: Migrație și navetism în România” face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Băncii Mondiale în colaborare cu Comisia Europeană și are scopul de a identifica soluții fezabile pentru regiunile mai slab dezvoltate din Uniunea Europeană. Studiul este primul care analizează în mod direct tiparele de migrație și navetism din România și arată că orașele au un rol esențial în creșterea economică și dezvoltare. Raportul identifică motivele pentru care unele orașe sunt mai eficiente decât altele în atragerea migranților și a navetiștilor și, în același timp, propune măsuri care ar putea ajută zonele urbane să devină mai atractive și mai competitive.

Register

More