
Anul 2017 aduce noi oportunități pentru IMM-uri.
1. POR, Axa prioritare 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Priorității de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor
Între 200.000 – 1.000.000 Euro.
Societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural, cu un istoric de funcționare de minim 1 an
Începând cu 23 februarie 2017, pe parcursul a 6 luni. Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă, după primele 2 luni de depunere a proiectelor, în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Sunt eligibile proiecte ce urmează a fi implementate în regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru.
2. Hotărârea nr. 937/2016 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor întreprinderilor mici și mijlocii
Întreprinderile mici și mijlocii organizate în baza Legii societăților nr. 31/1990 sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației.
Sunt considerate cheltuieli eligibile aferente investițiilor inițiale costurile fără T.V.A. aferente realizării, respectiv achiziționării de active corporale și/sau necorporale, precum și cheltuielile legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale, în scopul realizării unor obiective de investiții.
3. Eco-Business – Programului Pilot Start-Up Mediu pentru tehnologii de obținere a materialelor și/sau produselor cu impact redus asupra mediului prin utilizarea de materii prime naturale și/sau materii prime reciclate
Max. 200.000 EUR sau 100.000 EUR (pentru întreprinderile ce își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri în contul terților sau contra cost)
Persoană juridică română, care desfășoară activități economice pe teritoriul României; funcționează şi are activitate economică de cel puțin 1 an, la data depunerii dosarului de finanțare, şi are cel puțin un exercițiu financiar anual încheiat.
Investiții în tehnologii de obținere a materialelor și/sau produselor cu impact redus asupra mediului prin utilizarea de materii prime naturale și/sau materii prime reciclate:
70.000 pentru activități de producție, agroturism si servicii medicale si sanitar-veterinare și 50.000 pentru alte tipuri de servicii
– Fermieri sau membrii unei gospodării agricole care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități neagricole pentru prima dată.
– Micro-întreprinderi și întreprinderi mici existente din spațiul rural, care își propun activități neagricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării;
– Micro-întreprinderi și întreprinderi mici, înființate în anul depunerii aplicației sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii.
Sprijinul se acordă pentru îndeplinirea obiectivelor din cadrul Planului de Afaceri. Toate cheltuielile propuse în Planul de Afaceri, inclusiv capitalul de lucru și capitalizarea întreprinderii și activitățile relevante pentru implementarea corectă a Planului de Afaceri aprobat, pot fi eligibile.
Rural. Sediul social şi punctul/punctele de lucru în care se va desfășura activitatea neagricolă pentru care se solicită finanțarea trebuie să fie situate în spațiul rural, iar activitatea va fi desfășurată în spațiul rural
5. PNDR 6.4 Sprijin pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole
– Micro-întreprinderi și întreprinderi neagricole mici existente și nou‐înființate din spațiul rural;
– Fermieri sau membrii unor gospodării agricole care își diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activități neagricole în zona rurală în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro‐întreprinderi și întreprinderi mici.
– construcția, extinderea și/sau modernizarea și dotarea clădirilor;
– achiziționarea și costurile de instalare, inclusiv în leasing de utilaje, instalații și echipamente noi;
– investiții intangibile: achiziționarea sau dezvoltarea de software și achiziționarea de brevete, licențe, drepturi de autor, mărci.
Daca vrei toata informatia intr-un singur loc poti sa o descarci aici.