Cel mai mare antreprenor din lume in 2013: Hamdi Ulukaya

Antreprenorii din SUA, Canada, Marea Britanie, China, India, Singapore, Germania, Italia, Elveţia, Kenya, Filipine şi Africa de Sud au fost în ultimii 12 ani cei mai buni din lume, reuşind să câştige titlul World Entrepreneur Of The Year (WEOY).

În anul 2013 a fost desemnat câştigătorul acestei competiţii turcul Hamdi Ulukaya, fondatorul şi preşedintele companiei producătoare de iaurturi Chobani, cu sediul în Statele Unite. Ulukaya a fondat com­pania în anul 2005 în nor­dul statului New York şi a lansat iaurtul grecesc Chobani doi ani mai târ­ziu. La şase ani de la lan­sare, aceasta a devenit mar­ca de iaurt cea mai vândută din SUA, cu vân­zări anuale ce se apro­pie de un miliard de do­lari. Chobani are 3.000 de an­gajati şi operea­ză cea mai mare fa­brică de iaurt din lume, iar pro­dusele sale sunt vândute în Austra­lia, Ma­rea Britanie şi SUA.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986 în Statele Unite şi, începâd cu anul 1993, a fost extins la nivel internaţonal. În prezent, EOY se derulează în peste 50 de ţări şi premiază cei mai inovativi şi de succes antreprenori din lume.

Deţinătorii titlului World Entrepreneur Of The Year derulează afaceri care generează, în medie, un venit de circa un miliard de dolari şi au o rată medie de creştere de peste 17% pe an.  (Sursa: ZF.ro )