Despre noi

Maramures Business Club (MMBC) a fost fondat in 2013 si este cel mai mare club de afaceri din Baia Mare, a cărui principală misiune o reprezintă dezvoltarea şi cultivarea spiritului antreprenorial în oraş şi în regiune.

Focusurile strategice ale Maramureş Business Club constau în crearea unei reţele solide de antreprenori, manageri şi specialişti preocupaţi de dezvoltarea personală şi a afacerilor lor şi facilitarea unui cadru de interacţiune şi comunicare între oamenii de afaceri locali şi personalităţi ale mediului de business naţional şi internaţional.

Maramureş Business Club reprezintă cea mai mare comunitate de antreprenori şi specialişti din Maramureş, un veritabil ecosistem dedicat dezvoltării antreprenoriale prin networking, învăţare şi implicare activă.

Misiunea pe care ne-am asumat-o este să dezvoltăm cultura şi spriritul antreprenorial în regiune şi în România, şi să sprijinim crearea unei comunităţi active de antreprenori şi specialişti, integri, responsabili şi preocupaţi de dezvoltarea personală şi a afacerilor lor.

Valorile după care ne ghidăm sunt integritate, respect, implicare activă, învăţare continuă şi dezvoltare, pasiune şi voinţă.

Credem că România are nevoie de o cultură antreprenorială solidă şi de antreprenori educaţi, vizionari, integri, responsabili şi conectaţi la realităţile globale.

 

Obiective MMBC:

  • Dezvoltarea culturii antreprenoriale in comunitatea baimareana si in regiune;
  • Sustinerea procesului de invatare continua a membrilor MMBC si dezvoltarea unui spatiu deschis dedicat schimbului de idei si opinii;
  • Facilitarea intalnirilor si a dialogului intre membrii MMBC si personalitati nationale si internationale ale mediului de afaceri, lideri care au dezvoltat afaceri de success;
  • Promovarea opiniilor membrilor MMBC catre autoritatile publice locale (Primarie, Consiliu Local);
  • Crearea unei retele solide de manageri, antreprenori si specialisti preocupati de dezvoltarea personala si a afacerilor lor;
  • Cresterea vanzarilor, a notorietatii si a bazei de referinte a membrilor MBC.

Ce facem?

Dezvoltare antreprenorială

Organizăm întâlniri bi-lunare ale clubului (BizDinner, joia, de la ora 18:00) în care membrii au oportunitatea de a se conecta şi de a învăţa unii de la alţii. Fiecare membru împărtăşeşte din experienţa sa de afaceri şi îşi sprijină colegii cu sfaturi, recomandări sau referinţe. În cadrul fiecărei întâlniri este prezentată şi dezbătută o temă legată de antreprenoriat (leadership, resurse umane, marketing, vânzări, strategie, financiar, etc.).
Prin intermediul evenimentelor Time To Talk Business facilităm interacţiunea cu antreprenori şi specialişti din România care s-au evidenţiat prin performanţă în afaceri. Este spaţiul dedicat înţelegerii parcursului antreprenorial prin lecţiile învăţate de invitaţii speciali.
Facilităm accesul la educaţie de înaltă calitate tuturor antreprenorilor prin gestionarea singurului program de dezvoltare antreprenorială din Nordul României – StartUP ADN. Programul funcţionează ca un mini-MBA, având module cu tematici privind fiecare etapă de dezvoltare a unei afaceri, ce sunt susţinute de unii dintre cei mai buni specialişti practicieni din România. Prima ediţie a programului a fost absolvită de un număr de 40 de antreprenori şi specialişti.

Impact în comunitate

Membrii MMBC sunt implicaţi în comunitate prin participarea la proiecte ce vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul liceenilor şi a studenţilor, prin oferirea unor burse de performanţă unor tineri cu potenţial, şi prin acţiuni ce promovează dezvoltarea spiritului antreprenorial în mediul rural, o viaţă sănătoasă, şi protejarea mediului înconjurător.