Event description

Unul dintre conceptele de succes care au rezultat din revolutia digitala este Crowdfunding-ul.

In trecut, de multe ori singurele oportunitati de finantare a afacerilor au fost bancile, firmele de venture capital, business angels, sau cei 3 F (family, friends and other fools). Astazi, antreprenorii sau creatorii care cauta finantare pentru proiectele lor pot apela la investitori si consumatori din intreaga lume, prin intermediul platformelor de Crowdfunding. Kickstarter, IndieGoGo la nivel global, Sprijina.ro si altele in Romania, aceste platforme s-au transformat in locuri in care, pe langa strangerea fondurilor necesare, iti poti si valida orice idee de produs sau serviciu.

Piata globala de crowdfunding a depasit in 2015 suma de 30 miliarde de dolari, fiind asteptata sa depaseasca anul acesta piata de venture capital. SUA este cea mai importanta piata (10 miliarde $) unde crowdfundingul este o optiune valida de finantare a startup-urilor si proiectelor creative, urmata de Asia si Europa (3.3 miliarde $).

Crowdfunding-ul este definit ca practica finantarii unui startup sau a unui proiect creativ prin strangerea unor sume mici de bani de la un numar mare de oameni (consumatori) prin intermediul platformelor online de crowdfunding.

Aceasta forma alternativa de finantare este mai putin cunoscuta in Romania, unde prea putine startup-uri sau prea putini artisti apeleaza la ea. Acesta este si motivul pentru care organizam evenimentul “Crowdfunding, incursiune in viitorul finantarii afacerilor si proiectelor”, joi, 11 Februarie, de la ora 18:00, in Baia Mare, la EuroHotel.

Invitati speciali vor fi Remus Pakei, Project Manager la Sprijina.ro, cea mai mare si mai tanara platforma de crowdfunding din Romania, si Mircea Fanatan, Managing Director la Meze Headphones, o companie fondata in Baia Mare, producatoare de casti audio din lemn natural, care a reusit sa incheie cu succes o campanie internationala de crowdfunding si sa stranga peste 50.000 $ in doar cateva zile pe IndieGoGo. Discutia va fi moderata de Ciprian Borsan, fondatorul Maramures Business Club. Despre succesul cunoscut de castile produse de MEZE la expozitia internationala IFA de la Berlin, puteti citi aici: http://goo.gl/BMsShh

crowdfunding eveniment baia mare
La eveniment vei:

  • interactiona cu cei doi invitati speciali intr-un dialog moderat;
  • invata cum sa gandesti, structurezi si sa lansezi o campanie de crowdfunding, de succes;
  • afla despre platforma romaneasca de crowdfunding Sprijina.ro;
  • descoperi amploarea fenomenului crowdfunding in intreaga lume si cum impacteaza afacerile si industriile creative.

Te asteptam in 11 Februarie, de la ora 18:00, la EuroHotel, la evenimentul organizat de Maramures Business Club, din seria evenimentelor “Time to Talk Business”.

Eventbrite - Crowdfunding, incursiune in viitorul finantarii afacerilor si proiectelor

Speakers

Schedule

Videos

More