Event description

Felix Pătrășcanu este fondatorul FAN Courier, alături de frații Adrian și Neculai Mihai. Fondată în 1998, FAN Courier a devenit în 2006 liderul pieței românești de curierat. Deși echipa FAN Courier a ajuns la peste 6.000 de colaboratori, cu 2.300-2.400 de angajați în București, Felix Pătrașcanu spune că spiritul antreprenorial s-a păstrat. Anul trecut, afacerile FAN Courier au depășit pragul de 140 milioane de euro. 

Felix Pătrășcanu este membru în board-ul de conducere al Romanian Business Leaders și lider al proiectului RePatriot.

Este unul dintre cei mai iubiți antreprenori români și vine în premieră la Baia Mare, în calitate de speaker, acceptând invitația lansată de Maramureș Business Club.

Cum i-ati cunoscut pe ceilalti doi parteneri de afaceri impreuna cu care ati pus bazele Fan Courier? Ne puteti spune care au fost inceputurile afacerii dumneavoastra?

FAN vine de la initialele numelor nostre: Felix, Adrian si Nicolae, trei persoane nascute intr-o minunatie de loc numit Fitionesti, la 8 Km. departare de orasul Panciu, jud.Vrancea. 

Ne cunoastem de la inceput. Adica de cand ne-am nascut, incepand cu Nicolae ca, dupa 4 ani, sa apar eu, iar dupa alti 4, Adrian. Lucrul nu e lipsit de importanta deoarece toti trei am facut scoala primara cu acelasi invatator. 
E in opinia noastra lucrul care ne leaga foarte tare. Impartim aceleasi valori, avem cam aceleasi principii legate de moralitate, epatare, bun-simt si altele. Daca mai adaugam ca suntem si vecini acolo, la tara, lucrurile pot fi explicate mai usor. De fapt eu cred ca aici este punctul forte al firmei noastre.

Rezistam impreuna de 21 de ani. Startul afacerii a fost dat in momentul in care cei doi mi-au propus sa facem un business in curierat la sfarsitul anului 1997, eu lucrand pana atunci ca sef de operatiuni la Cargus. 

Si iata cum, pe data de 16 ianuarie 1998, am ajuns sa facturam prima oara un client, pentru un serviciu de curierat. Era un plic cu destinatia Suceava pe care am incasat 99.040 lei, TVA inclus (9,9 RON, in zilele noastre).

PARTENER PRINCIPAL

Harpoon Agentie Social Media Baia Mare

PARTENER CAZARE

logo hotel magus baia mare

PARTENER EVENIMENT

LOGO media curier

Register

Videos

More