Fonduri europene pentru activitati neagricole in zone rurale. Submasura 6.2

O noua veste buna legata de finantarea prin fonduri europene vine de aceasta data in sprijinul dezvoltarii activitatilor neagricole in zone rurale, prin Submasura 6.2 – Sprijin pentru infiintarea activitatilor neagricole in zone rurale din cadrul PNDR 2014-2020.

Criteriul de baza consta in stabilirea sediului social si a punctelor de lucru unde se va desfasura activitatea in spatiul rural.

 

Pentru acest proiect sunt eligibili:

– Fermieri sau membrii unei gospodării agricole care îşi diversifică activitatea prin înfiinţarea unei activităţi neagricole pentru prima dată în spaţiul rural (autorizaţi cu statut minim de PFA);

– Micro-întreprinderi şi întreprinderi mici existente din spaţiul rural, care îşi propun activităţi neagricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin;

– Micro-întreprinderi şi întreprinderi mici noi, înfiinţate în anul depunerii aplicaţiei de finanţare sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfăşurat activităţi până în momentul depunerii acesteia (start-ups).

 

Suma maximă oferita pe proiect este de 50.000 de euro, cu posibilitatea majorării acesteia la 70.000 euro/proiect în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism, pe baza unui Plan de Afaceri.

Modul de acordare a sprijinului financiar se va face in doua transe, astfel:

– 70% din valoarea sprijinului dupa semnarea Contractului de Finantare;

– 30% din din valoarea sprijinului se va acorda doar daca se respecta Planul de afaceri, fara sa depaseasca 5 ani de la incheierea contractului de finantare.

Daca esti interesat de accesarea de fonduri europene, te rugam sa ne lasi un comentariu sau sa ne trimiti un email pe ciprian@maramuresbusinessclub.ro.