Marcelus Suciu Marty

Marcelus Suciu

Marcelus Suciu – Restaurantele Marty     

Marcelus Suciu și-a îndeplinit visul de a avea propriul restaurant după ce a studiat în Statele Unite, unde a plecat să trăiască visul american la 15 ani cu doar 300 de dolari în buzunar. A terminat liceul în Nebraska și facultatea magna cum laude, după ce a studiat știinţe politice şi filosofie continentală la San Jose State Univeristy. Odată reîntors în țară, în anul 1999, a pus bazele primei afaceri, o brutărie, având drept partener un prieten american. Ideea tuturor afacerilor antreprenorului român a fost realizarea unor localuri unde oamenii să se simtă bine, acordând o atenție deosebită detaliilor pentru a asigura o servire impecabilă și a răspunde tuturor cerințelor cu promptitudine și profesionalism. În prezent, Marty Restaurants este cel mai mare lanț de restaurante din Cluj-Napoca, cu 5 localuri amplasate în zone cheie din oraș și o a șasea locație în curs de amenajare, și o cifră de afaceri de 10 milioane EUR în 2016.

“Misiunea cu care am pornit la drum a fost aceea de a oferi oaspeților o experiență memorabilă, iar fiecare din cele cinci restaurante este gândit pe baza unui concept diferit, fiecare dintre ele propune o atmosferă și un meniu unic, întrucât nucleul brandului Marty este tocmai ideea diversității în unitate”.

Conceptul a fost extins apoi, au construit un restaurant de la zero (Marty Caffe, în anul 2000), care a fost un succes încă din momentul inaugurării; în 2008 au marcat un pas important, și anume intrarea în mall-uri (Iulius Mall, urmat de Polus). Principalii clienți au fost studenți la momentul deschiderii afacerii, care astăzi au în jur de 35-36 de ani și care sunt deja obișnuiți cu conceptele inovative Marty.

În prezent, Grupul Marty este format din 5 brand-uri: lanțul de restaurante Marty Restaurants (5 locații, o bucătărie comisar, plus încă o locație în curs de amenajare), Marty Events, care este devizia noastră de catering și evenimente, Olivo Caffe & Bistro, Bistro Bujole și Olivo Coffee Roasters, prima prăjitorie de cafea din Transilvania.

De asemenea, anul trecut în decembrie, în colaborare cu Dan Isai, fondatorul Salad Box, antreprenorul a inaugurat un brand exploziv de cafenele de specialitate, Narcoffee Roasters. Momentan există 2 locații în Cluj, iar planurile includ deschiderea unui număr de minim 6 cafenele în Cluj și București. Pe termen scurt, investiția va fi extinsă la nivel național, iar pe termen mediu planurile vizează exportul conceptului și pe plan internațional.

Planurile de dezvoltare Marty includ extinderea națională, locații noi, brand-uri și concepte noi. Printre acestea se numără și un concept bazat pe una dintre valorile principale ale antreprenorului – aceea de a investi în oameni și de a crește oameni. Astfel a creat o școală bazată pe 3 piloni principali, care va fi funcțională în curând. Este vorba despre o academie culinară, școală de barista și una de managementul ospitalității.

 

Go back

Sessions